Tada! – Exhibition

I Slakthusateljéernas projektrum presenterar jag ett antal collage samt printar på några av dem. Verken har tillkommit under de månader jag haft en tillfällig ateljéplats i huset. Collaget som uttrycksform ingår i en lång konsthistorisk tradition av att låna och ta sönder, för att sammanfoga i ny form.

För mig började det 2007, då jag våldförde mig på Sveriges Allmänna Konstförenings medlemstidning, där årets vinster i medlemslotteriet presenterades med prydliga bilder av verk av samtidens konstnärer. Jag klippte ut bilderna och gjorde nytt. Under åren som gått har jag burit på en lite skamsen känsla av att ha hädat då jag klippt sönder andra konstnärers verk, men i höstas försvann dessa skuldkänslor. Gick helt över. Ingen skuld alls. Det var som om Breugels figurer ropade och bad mig ge dem nytt liv. En ny chans. I en ny tid.
Hört och gjort. Tada!

Åsa Öhrn

Tack till:
Breugel, Frida Kahlo, Carl-Johan De Geer, Andy Warhol, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Rembrandt, Channa Bankier, Thomas Henriksson, Lena Cronquist, Juan Miró, med fler.

Alla collagen finns tillgängliga att köpa som printar 70 x 50cm.
För mer information, skicka E-post till shop@asaohrn.com